Psihoterapie online, psiholog Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Pagina principală Ajutor Caută Calendar Autentificare Creează un cont
Forum discutii - psihoterapie integrativa - dezvoltare personala


+  Aicisiacum.ro - Forum discutii psihoterapie
|-+  Despre copii si educatie
| |-+  Despre copii si educatie
| | |-+  Limbajele de iubire ale copiilor
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect. « mesajul precedent următorul mesaj »
Pagini: [1] In jos Imprimă
Autor Subiect: Limbajele de iubire ale copiilor  (Citit de 4157 ori)
Gina
Incepător
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 6


« : August 04, 2008, 01:42:06 »

Limbajele de iubire ale copiilor

Fiecare copil are un limbaj principal de iubire, o modalitate în care el înțelege cel mai bine afecțiunea părintelui. Copilul dumneavoastră trebuie să știe că este iubit pentru a deveni un adult responsabil. Iubirea este fundamentul unei copilării lipsite de griji, copilul urmând să devină un adult generos și iubitor la rându-i. 
Uneori, copiii noștri vorbesc o limbă pe care la început nu reușim să o înțelegem pe deplin. Numai că și atunci când noi le vorbim copiilor se prea poate ca la rândul lor nici ei să nu priceapă în întregime ideile pe care încercăm să li le transmitem. Dintre toate modalitățile de comunicare nereușită a intențiilor noastre, cel mai mare potențial negativ îl are incapacitatea de a ne exprima iubirea față de copiii noștri. Oare cunoașteți – și vorbiți – limbajul în care copilul dumneavoastră își exprimă afecțiunea?
În prima copilărie, copilul nu distinge între lapte și tandrețe, între mâncarea solidă și iubire. Fără mâncare, copilul va muri de foame. Fără iubire, copilul va suferi din punct de vedere emoțional întreaga viață. Multe studii arată că baza emoțională se construiește  în primele optsprezece luni de viață, mai ales în cadrul relației mamă-copil. „Hrana” necesară sănătății emoționale constă în mângâierile fizice, vorbele bune și îngrijirea tandră.
Odată ce copiii încep să meargă de-a bușilea, ei capătă un mai mare simț al identității și încep să se desprindă de obiectele iubirii lor. Deși până să se ajungă la acest moment se poate ca mama să se fi îndepărtat din raza de vedere a copilului, el are acum capacitatea să se depărteze de persoanle de care depinde. Pe măsură ce se dezvoltă, el învață să iubească mai activ. Copilul nu mai este doar un receptor pasiv al iubirii, ci are capacitatea să reacționeze. Totuși, această capacitate este exprimată prin nevoia de a deveni posesiv cu cei dragi și nu de a se dărui. În următorii ani, capacitatea copilului de a-și exprima iubirea sporește. Și chiar dacă el continuă să primească iubire, va și oferi din ce în ce mai multă.
Fundamentul iubirii așezat în primii ani de viață afectează capacitatea copilului de a învăța și determină în mare parte momentul în care va fi capabil să sesizeze și un alt tip de informații. Mulți copii merg la școală nepregătiți să învețe pentru că ei nu sunt pregătiți emoțional să învețe. Copiii trebuie să atingă un nivel emoțional necesar de maturitate înainte de a fi capabili să învețe în mod eficient la nivelul vârstei lor. Faptul că trimitem copilul la o școală mai bună sau că-i schimbăm profesorii nu poate fi o rezolvare. Trebuie să ne asigurăm că acești copii ai noștri sunt pregătiți din punct de vedere emoțional să învețe.

Vorbe înțelepte despre dragoste aparținând copiilor

o   Dragostea este primul lucru pe care îl simți înainte să apară toate relele. (Charlie, 5 ani)
o   Când bunica s-a îmbolnăvit de artrită, nu mai putea să se aplece ca să-și vopsească unghiile de la picioare. Așa că bunicul face asta pentru ea tot timpul, chiar și după ce s-a îmbolnăvit și el de artrită. Aceasta este dragostea. (Rebecca, 8 ani)
o   Dragostea este atunci când cineva te rănește. Și te superi foarte tare, dar nu țipi la el fiindcă știi că o să-l rănești. (Samantha, 6 ani)
o   Dragostea este atunci când te duci să mănânci în oraș și îi dai cuiva din cartofii tăi prăjiți, fără să-l pui să-ți dea și el dintr-ai lui. (Crissy, 6 ani)
o   Dragostea este ceea ce te face să zâmbești când ești obosit. (Teri, 4 ani)
o   Dacă vrei să înveți să iubești mai bine, trebuie să începi cu un prieten pe care-l urăști. (Nikka, 6 ani)
o   Dragostea este ceea ce se află în aceeași cameră cu tine de Crăciun, atunci când nu mai desfaci cadourile și te oprești să asculți. (Bobby, 5 ani)
o   Atunci când îi spui cuiva ceva rău despre tine și ești speriat, tu crezi că n-o să te mai iubească. Dar pe urmă ești uimit fiindcă te iubește în continuare, chiar mai mult. (Matthew, 7 ani)
o   Dragostesa este atunci când cățelușul te linge pe față chair dacă l-ai lăsat singur toată ziua. (Mary Ann, 4 ani)
Memorat
dirtu (popa) claudia
Incepător
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 23


« Răspunde #1 : Decembrie 25, 2008, 07:51:53 »

In perioada primei copilarii, parintii si educatorii sunt pusi in fata unei varietati de limbaje nonverbale pe care trebuie sa le asculte, sa le recunoasca si sa incerce sa le inteleaga: gesturile, somatizarile sau simbolizarile.

Cand copilul are acces la exprimarea verbala, incepe minunatul joc al transpunerii in cuvinte al trairilor si a emotiilor, al ascultarii si al recunoasterii copilului ca individualitate. Copilul are puterea magica de a se face auzit, de a ne intelege fara cuvinte, de a ne premite sa ne intoarcem la propria copilarie pentru a umple golurile de tristete si angoasa...... trebuie doar sa il ascultam.
Memorat
Pagini: [1] In sus Imprimă 
« mesajul precedent următorul mesaj »
Schimbă forumul:  


Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.


Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro